Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

H Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο

Μαζική αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στην πύλη του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου (πρώην 3ο Σώμα Στρατού) και πορεία προς το αμερικάνικο προξενείο, πραγματοποίησε σήμερα ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΕΔΥΕΘ, του ΠΑΜΕ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ. Η κινητοποίηση εντασσόταν στο πλαίσιο των δράσεων για τα 50 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, με επίκεντρο τη σχεδιαζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία.

Στη συγκέντρωση έξω από το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο μίλησε ο γραμματέας της ΕΔΥΕΘ, Νίκος Ζώκας. Κατήγγειλε τις ελληνικές κυβερνήσεις που υπέγραψαν τη συμφωνία εγκατάστασης του Στρατηγείου και συνεχίζουν να διατηρούν την παρουσία του. «Δε θα σταματήσουμε ν' απαιτούμε το κλείσιμο και την απομάκρυνσή του από τη Θεσσαλονίκη και την πατρίδα μας. Δε θα σταματήσουμε να απαιτούμε
την αποδέσμευση της Ελλάδας από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ», είπε και συμπλήρωσε:

«Αυτό άλλωστε είναι το σύγχρονο νόημα του αγώνα και της θυσίας του Γρηγόρη Λαμπράκη, του Νίκου Νικηφορίδη, του Γιώργη Τσαρουχά, των χιλιάδων αγωνιστών του λαϊκού μας κινήματος. Είναι η πάλη κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων, αλλά και η πάλη κατά του εκμεταλλευτικού συστήματος που τους γεννά».




Δεν φτάνει να λέμε ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ αν δεν αγωνιζόμαστε κατά του εχθρού της ειρήνης.

Δεν μπορούμε να τους σταματήσουμε αν δε συγκρουστούμε μαζί τους.

Δεν μπορούμε να νικήσουμε αν δεν τους ανατρέψουμε.